A Hungarikum Bizottság a hungarikumok sorába emelte
az Egri Bikavért,
a Kodály-módszert,
a magyar pásztor- és vadászkutya fajtákat,
valamint a tiszai halászlét.
A Magyar Értéktár újabb kilenc értékkel bővült.
Az egri várban, borászok részvételével tartott sajtótájékoztatón taps fogadta, amikor Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter bejelentette: hungarikummá vált a világszerte ismert vörösbor, az Egri Bikavér.
A tárcavezető felidézte, hogy 81 éve ugyanezen a napon jött létre az Egri Borvidék, mint jogilag önálló bortermő terület Darányi Ignác földművelésügyi miniszter döntése alapján.
Forrás: 24.hu
A Fókuszban Podcast most megjelent adásában a nemrégiben megalapított Magyar Civil Hálóról beszélgetünk az országos hálózat elnökével, Petneházy Dáviddal és elnökségi tagjával, Szigeti Tamással. A beszélgetés második felében Scherer Erzsébet, a Magyar Vidék- és Térségfejlesztési Alapítvány ösztöndíjasa mesél céljairól.