Próbáld ki te is, és már most mentsd el a receptet, mert többször elkészítős desszertről van szó Rábai Roxi, a Street Kitchen szakácsa szerint.
Extravagáns, szinte biztosan lenyűgözitek ezzel a dél-amerikai csodával a vendégeiteket, mégis egyszerű elkészíteni.- olvasható a recept leírásánál.
Hozzávalók egy 35x28 cm-es tepsihez:
A piskótához:
Az öntethez:
A díszítéshez:
A tres leches sütemény piskótájához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kihabosítjuk a cukor egyik felével, a fehérjét pedig kemény habbá verjük a cukor másik felével. A tojássárgájához 3 adagban hozzákeverjük a fehérjét, majd a lisztben elkeverjük a sütőport, és belekeverjük a tojásos alapba, végül csomómentesre keverjük a tésztát. A keveréket beleöntjük a tepsibe, és 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük a piskótát.
Az öntethez egy keverőtálba tesszük a kávétejet, a tejszínt, a sűrített tejet és a vaníliaaromát, majd jól elkeverjük. A már kihűlt piskótát megszurkáljuk villával, erre jöhet az öntet. A piskóta először fel fogja szívni a folyadékot, ezért megismételjük ezt a lépést addig, amíg el nem fogy az öntetünk. Folpackkal lefedjük, majd 2-3 órára betesszük a hűtőbe.
A tejszínt egy robotgép segítségével habbá verjük. A piskóta tetejét megkenjük a tejszínnel, és hullámokat viszünk bele egy kanál segítségével, hogy dekoratív legyen, majd az őrölt fahéjjal bőven megszórjuk. Dél-amerikai desszert lévén lehet friss egzotikus gyümölccsel tálalni, illetve megbolondítani egy kis kávéval is.
Forrás: Street Kitchen
A Fókuszban Podcast most megjelent adásában a nemrégiben megalapított Magyar Civil Hálóról beszélgetünk az országos hálózat elnökével, Petneházy Dáviddal és elnökségi tagjával, Szigeti Tamással. A beszélgetés második felében Scherer Erzsébet, a Magyar Vidék- és Térségfejlesztési Alapítvány ösztöndíjasa mesél céljairól.