Május ötödikén és hatodikán zajlott a Kincsem Parkban a Piaggio Pizzakészítő Bajnokság, ahol a tízfős nemzetközi zsűri Fetser Máté alkotását, a Kalocsai Hungarikumok nevet viselő pizzát is pontozta.
A Pizzico Pizza társalapító-tulajdonosától a Kalocsai Néplap Online munkatársai megtudták, hogy a cél egy magyaros, illetve pontosabban egy kalocsai pizza elkészítése volt, amely a város mindkét hungarikumát bemutatja, így a kalocsai csípős füstöltpaprikás olajjal készült pizza kalocsai motívumokkal díszített porcelántányéron került bemutatásra, melyet a manufaktúra készített el számukra.
Fetser Máté kiemelte, számára rendkívül fontos volt, hogy helyi, környékbeli, kistermelőktől származó alapanyagokból készült pizzával induljon a bajnokságon, ahogyan az is, hogy jól tartott állatok húsából készüljön el a feltét. Mint elárulta, a Bakodpuszta Lovascentrumból származó őshonos szürkemarha húsa elmaradhatatlan hozzávalója volt a pizzának.
Megtisztelő, hogy szülővárosom elemeit tudtam képviselni egy fővárosi rendezvényen”– hangsúlyozta a hírportálnak.
A Fókuszban Podcast most megjelent adásában a nemrégiben megalapított Magyar Civil Hálóról beszélgetünk az országos hálózat elnökével, Petneházy Dáviddal és elnökségi tagjával, Szigeti Tamással. A beszélgetés második felében Scherer Erzsébet, a Magyar Vidék- és Térségfejlesztési Alapítvány ösztöndíjasa mesél céljairól.